full screen background image

Simpozionul “100 de ani de la Unirea necondiționată și pe vecie a Bucovinei cu România”, la Rădăuţi

Miercuri, 28 noiembrie, la Rădăuți, după festivitățile din Parcul Central, unde a fost dezvelit și sfințit un ansamblu statuar, la Sala Bibliotecii Municipale “Tudor Flondor” a avut loc un simpozion intitulat “100 de ani de la Unirea necondiționată și pe vecie a Bucovinei cu România”.

Au fost prezentate mesaje din partea mai multor instituții, s-au rostit alocuțiuni, s-au prezentat comunicări despre momentul 28 noiembrie 1918, a fost lansată cartea “Comunitatea rădăuțeană și identitatea sa, la Centenarul Marii Uniri “, autor prof. Petru Bejinariu, și broșura “Școala Popadiuc”, realizată de prof. Marcel Colibaba.

La manifestare au participat senatorul Ioan Stan și mai mulți primari din localitățile din zona Rădăuți.

Au susținut comunicări directorul Puiu Adrian, general (r) dr. Moțoc Vasile, colonel (r) Sticleț Simion, prof. Olaru, prof. Boaru V. și primarul Rădăuțiului, Tătar Nistor.

În încheiere au fost susținute momente artistice ale Corului de copii din comuna Dornești, condus de către preotul Tiberiu Fedoreanu, corul CAR pensionari, corurile reunite ale Gimnaziilor din Rădăuți și al Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” și orchestra condusă de prof. Herghelegiu.

comments

comments