full screen background image

Placă aniversară dezvelită la fosta graniță dintre Ducatul Bucovinei și Regatul României

O placă aniversară a fost dezvelită astăzi la fosta graniță dintre Ducatul Bucovinei și Regatul României, între cartierele sucevene Ițcani și Burdujeni, pe str. Gheorghe Doja.

La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava, ai Primăriei Suceava, consilieri locali, şefi de instituţii şi elevi ai Şcolii Generale Nr. 7.

Mesajul de pe placă este: “Astăzi, 28 noiembrie 2018 se împlinesc 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România. Spuneţi generaţiilor viitoare că aici a fost graniţa dintre Ducatul Bucovinei şi Regatul României! Grănicerii şi jandarmii care asigurau paza pe frontiera Bucovinei l-au întâmpinat pe generalul Iacob Zadik, comandantul Diviziei 8, având în subordine Regimentele 16, 29 şi 37 Infanterie, şi au deschis drumul spre Congresul General al Bucovinei din Sala sinodală a Reşedinţei Mitropolitane din Cernăuţi, unde s-a votat Unirea Bucovinei cu România”.

Ieri, placa aniversară „28 noiembrie 2018 – 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România” a fost dezvelită la sediul Primăriei Suceava.

comments

comments