full screen background image

Înotătorul Şerban Cotos, de cinci ori pe podiumul Campionatelor Naţionale de Înot

Înotătorul Şerban Cotos a urcat de cinci ori pe podiumul Campionatelor Naţionale de Înot pentru juniori, tineret şi seniori, în bazin de 25 de metri, care s-au desfăşurat, în perioada 22-25 noiembrie, la Miercurea Ciuc.

Confirmând forma bună prin care trece, Cotos a devenit vicecampion naţional de juniori în proba de 100 metri fluture, realizînd timpi sub Recordul Naţional atât în calificări cât şi în finală.

Cu această performanţă, Şerban Cotos a urcat pe locul III în clasamentul rezervat Tineretului şi s-a clasat pe locul IV la Seniori. Sub timpul de Record Naţional a înotat Şerban Cotos şi în finala B a probei de 50 metri fluture, clasându-se pe locul III.

Singurul înotător care a reprezentat la acest concurs un club sucevean, Şerban Cotos, a urcat pe podium şi în probele de 200 metri mixt, locul III la juniori şi tot pe treapta a treia a podiumului a urcat şi în proba de 400 metri liber.

Elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic “Filadelfia”, Şerban Cotos este antrenat la Bazinul Universităţii Suceava de către lector universitar dr. Sorin Raţă, iar de partea de refacere şi recuperare se ocupă kinetoterapeutul Cristian Chihaia.

Şerban Cotos este legitimat la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, unde beneficiază de toate facilităţile Complexului de Nataţie şi Kinetoterapie. De asemenea, Asociaţia pentru Promovarea Nataţiei Rădăuţi, împreună cu “Lincor Trans” Rădăuţi au suportat mare parte din cheltuielile de pregătire ale înotătorului Şerban Cotos.

„Rezultatele de la Miercurea Ciuc sunt cele mai bune de când am intrat la juniorat. Mă bucur că am progresat foarte bine, am realizat timpi foarte buni şi mi-am făcut baremul pentru lotul naţional de juniori. Mulţumesc domnului director Sorin Raţă pentru tot sprijinul pe care mi l-a acordat. Mulţumesc Ivankăi, Galinei şi lui Sergiu Spiţa, de la Lincor Trans, pentru sprijinul pe care mi l-au dat în pregătire. Mulţumesc tuturor celor de la Bazinul Universităţii, care mă suportă mai multe ore pe zi şi domnului Cristian Chihaia care mă ajută pe partea de refacere şi recuperare. La Universitate mă pregătesc foarte bine, toată lumea este foarte atentă să nu-mi lipsească nimic aşa că trebuiau să vină şi rezultatele. De asemenea, mulţumesc conducerii, corpului profesoral şi colegilor mei de la Liceul Filadelfia, unde am găsit un mediu propice performanţei, atât pe plan şcolar cât şi pe plan sportiv”, a spus Şerban Cotos.

În vârstă de 16 ani, înotătorul rădăuţean a fost declarat până acum de 17 ori campion naţional al României, de 32 de ori vicecampion naţional şi de 25 ori a ocupat poziţia a treia.

De asemenea, Şerban Cotos a fost declarat cel mai bun înotător din România la 13 ani şi la 14 ani, iar la 13 ani a depăşit şase recorduri naţionale în bazin scurt.

comments

comments