full screen background image

Școala de Jandarmi Fălticeni a împlinit un deceniu de existență

Moment de sărbătoare pentru Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, care împlinește un deceniu de existență.

Motiv de mândrie și onoare, atât pentru cei care au pus bazele acestei instituții de învățământ militar, cât și pentru cei de astăzi, care şi-au asumat rolul de a oferi o educație de calitate viitorilor tineri jandarmi.

Astăzi, la 10 ani de la înfiinţarea Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, colonelul dr. Ilie Nuţu a lansat cartea „Istoria Regimentului 16 Dorobanţi din Fălticeni”. Acest regiment condus de generalul Constantin Neculcea a intrat în Bucovina dinspre Fălticeni, pe 6 noiembrie 1918.

La eveniment au fost prezenţi prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, inspectorul șef al I.S.U. Bucovina, colonel Costică Ghiață, prim adjunctul Inspectoratului de Jandarmi Suceava, colonel Iacob Iulian, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, precum și reprezentanți ai primăriilor comunelor din zona Fălticeni.

În continuare, corul “Glasul Bucovinei”, condus de preotul militar Iconom Stavrofor Simion Cătălin, au încântat invitații cu un microrecital de cântece patriotice.

A urmat alocuțiunea comandantului şcoli, colonel Ionel Postelnicu, și alocuţiunile invitaților.

Activitatea festivă s-a încheiat cu o expoziție de artă plastică duoscopică, a pictorului Gabriel Todica.

comments

comments