full screen background image

Manifestări culturale dedicate lui George Tofan și Centenarului Unirii Bucovinei, la Bilca

Primăria și Consiliul Local al comunei Bilca, alături de Școala Gimnazială “George Tofan” din Bilca și un grup de inițiativă a tinerilor din localitate, organizează, vineri, 23 noiembrie, o serie de manifestări culturale dedicate lui George Tofan și Centenarului Unirii Bucovinei cu țara.

Astfel, la şcoală, începând cu ora 12.00, are loc dezvelirea și sfințirea bustului lui George Tofan, patronul școlii.

La eveniment vor fi prezenți și oaspeţi de la Cernăuți, oficiali județeni, inspectori școlari, membri ai Societății pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina.

După dineu, de la ora 13.30, se va derula un simpozion cu trei teme: prezentarea localității, cum arăta acum 100 de ani; personalitatea și impactul activității lui George Tofan; Centenarul Unirii Bucovinei cu România.

Va urma un program artistic, susținut de grupul “Altiţa” (Babele de la Bilca), care împlineşte 50 de ani de existență, și de elevi ai Liceului de Muzică din Bistrița, care vor interpreta cântece patriotice.

În ultima parte a manifesătilor se va viziona în premieră filmul “România și Marea Unire”, realizat de Agerpres!

Născut la Bilca pe 5 noiembrie 1880, George Tofan este o personalitate marcantă a Bucovinei.

Cu un spirit receptiv la modernitate, pedagog devotat, om politic, poet și publicist, fiu al comunei Bilca, în care școala îi poartă numele, George Tofan rămâne un model pentru generațiile de astăzi!

comments

comments