full screen background image

COD GALBEN de ninsori moderate, până la ora 22

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de ninsori în general moderate și strat de zăpadă.

Avertizarea este valabilă până luni, 19 noiembrie, ora 22, zonele afectate fiind Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent.

Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.

Circulația rutieră se desfăşoară în condiții de iarnă, stratul de zăpadă depus în urma ninsorii fiind de circa 2 centimetri.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a acţionat cu utilaje şi material antiderapant, astfel că momentan nu sunt probleme semnificative privind carosabilul.

Poliţia Rutieră face câteva recomandări participanţilor la trafic, pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere.

Şoferilor li se recomandă să reducă pe cât posibil viteza de deplasare pe un carosabil care nu este uscat şi să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita obstacolele care apar.

De asemenea, în situaţia în care se deplasează pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, trebuie să aibă autoturismul echipat cu pneuri corespunzătoare, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să aibă şi dispozitive antiderapante.

comments

comments