full screen background image

Reprezentanți ai județelor din zona Moldovei au participat la Conferința „REGIO 2014-2020 – trenul Regiunii Nord-Est spre Europa”

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est a organizat joi, 15 noiembrie, la Piatra Neamț, în Sala Atrium din cadrul Central Plaza, Conferința „REGIO 2014-2020 – trenul Regiunii Nord-Est spre Europa”.

În cadrul Conferinței, s-au abordat teme despre evoluția Programului Operațional Regional 2014-2020 la nivelul Regiunii Nord-Est, despre beneficii, provocări și rolul acestuia în dezvoltarea locală și regională.

Conferința a reunit reprezentanți ai autorităților locale și județene din toată Moldova.

Cu detalii vine Vasile Asandei, director ADR Nord-Est:

„Programul Operațional Regional este un program mare, aș spune, pentru regiunea noastră. Avem o sumă mare la dispoziție: 1 miliard și circa 100 de milioane de euro, pe care ar trebui să îi transformăm în proiecte. Este un program care a început cu întârziere, un program în care se muncește foarte mult, dar pentru marele public se văd mai greu rezultatele pentru că, din momentul în care se depune o cerere de finanțare și până când luăm banii de la Comisie, durează un timp. Vrem să discutăm astăzi (n.r. 15 noiembrie) mai aprofundat despre aceste lucruri. Mesajul meu a fost mereu acesta: Noi nu trebuie să cheltuim banii europeni, ci trebuie să ne rezolvăm problemele profitând și valorificând această oportunitate a fondurilor europene.”

Despre conferinţă vorbeşte şi Gabriela Bobeanu, șef Birou Comunicare, ADR Nord-Est:

„REGIO, un program cu care sunteți deja familiarizați de 11 ani, un program care este principalul instrument de implementare a politicii de coeziune la nivel național, dar discutăm în special despre impactul acestuia la nivelul Regiunii Nord Est. Noi ne-am intitulat Conferința Regională Anuală „REGIO-Trenul Regiunii Nord-Est spre Europa.”

Tot în cadrul evenimentului organizat de ADR Nord-Est, au fost discutate experiențele delegației regionale la Bruxelles, unde a participat, în perioada 8-12 noiembrie, la Săptămâna Europeană a Orașelor și Regiunilor.

comments

comments