full screen background image

Iohannis a semnat decretul privind numirea Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale, informează Administraţia Prezidenţială.

Marţi, conducerea PSD a decis, cu unanimitate de voturi, nominalizarea Ecaterinei Andronescu pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

În aceeaşi zi, preşedintele Klaus Iohannis afirma că analiza propunerii pentru Educaţie “o să dureze un pic mai mult, s-ar putea chiar un pic mult mai mult”. Şeful statului a menţionat că, la un eveniment desfăşurat la Politehnică, Ecaterina Andronescu i-a spus că nu este interesată de acest portofoliu.

“Neîntrebată, mi-a spus, totuşi, doamna Andronescu că ea nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine şi aşa mai departe. (…) Aflu acum cu surprindere că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorinţa domniei sale să meargă sau numai dorinţa partidului sau dacă se face aşa o remaniere cu bucata”, a explicat Iohannis.

Ecaterina Andronescu îl înlocuieşte pe Valentin Popa care a demisionat la sfârşitul lunii septembrie din funcţia de ministru al Educaţiei. AGERPRES

comments

comments