full screen background image

Dăncilă: România – pregătită pentru exercitarea cu succes a Preşedinţiei Consiliului UE

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat, joi, faptul că România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea cu succes a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, precizând că programul de acţiuni este finalizat.

“Vreau să clarific un aspect foarte important având în vedere comentariile iresponsabile din spaţiul public din ultimele zile. O spun încă o dată ferm. România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea cu succes a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Încă de la începutul mandatului, Guvernul României a iniţiat şi dezvoltat un amplu proces de pregătire a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Programul de acţiuni este finalizat, au fost create mecanismele de lucru şi au fost stabilite modalităţile de desfăşurare a acţiunilor”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a subliniat că aceste lucruri sunt foarte bine cunoscute atât pe plan intern, cât şi pe plan extern.

“Săptămâna viitoare, vom primi vizita preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, a liderilor grupurilor politice şi alţi oficiali de rang înalt de la nivel european. Vom discuta despre aspecte de interes pentru viitorul Uniunii Europene şi buna gestionare a unor dosare importante şi mă refer aici la Cadrul Financiar Multianual, Brexit, viitorul Uniunii Europene post-Brexit, evoluţia politicii de securitate”, a afirmat Dăncilă. AGERPRES

comments

comments