full screen background image

Patru persoane evacuate în siguranţă din Yemen şi aduse în România

Patru persoane, trei români şi un yemenit, au fost evacuate în siguranţă din Republica Yemen şi vor fi aduse în România, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

“În cursul nopţii de 13 spre 14 octombrie 2018, trei cetăţeni români şi un cetăţean yemenit, membru de familie, au fost evacuaţi, în siguranţă din Republica Yemen, prin Republica Arabă Egipt şi Republica Turcia, către România. Pe tot parcursul deplasării, cetăţenii români şi membrul de familie al acestora s-au aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Cairo şi cu Consulatul General al României la Istanbul. (…) Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru cetăţenii români şi cetăţeanul yemenit”, se arată într-un comunicat de presă al MAE, remis miercuri AGERPRES.

Potrivit comunicatului, reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Cairo şi ai oficiului consular de la Istanbul, în coordonare permanentă cu Celula de Criză a MAE şi cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistenţă consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalităţi optime de evacuare, emiterea documentelor necesare deplasării şi asigurarea îndeplinirii formalităţilor de îmbarcare.

“Celula de Criză a MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune. (…) Pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara”, se mai arată în comunicat.

Ministerul de Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi, totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei “Călătoreşte în siguranţă”, care poate fi descărcată de pe site-ul MAE (www.mae.ro/app_cs) pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS.

Cetăţenii români care se deplasează în afara ţării beneficiază de serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”, aminteşte MAE. AGERPRES

comments

comments