full screen background image

Municipiul Suceava a primit premiul „Excelență în iluminat public și eficiență energetică”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat luni la Reuniunea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, eveniment la care a fost prezent şi președintele României, Klaus Iohannis.

Lungu a fost mandatat să vorbească, din partea primarilor din Moldova, despre asigurarea finanțării autostrăzii Iași – Tg.Mureș.

“Am fost mandatat să vorbesc, din partea primarilor din Moldova, despre asigurarea finanțării autostrăzii Iași – Târgu Mureș.

Am subliniat că noi, primarii din regiunea Nord-Est, suntem discriminați, condamnați la subdezvoltare, dacă acest proiect nu va fi realizat.

Domnul Președinte este total de acord cu acest obiectiv și sprijină realizarea lui.

Veniturile proprii ale localităților noastre pot crește numai cu crearea de noi locuri de muncă și atragerea de investiții.

Ori aceste lucruri, precum și creșterea nivelului de trai în orașele noastre, sunt condiționate de realizarea autostrăzii”. a declarat Lungu, în urma discuţiilor.

Luni seară, s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Galei Asociației Municipiilor din România, în cadrul căreia Suceava a primit premiul „Excelență în iluminat public și eficiență energetică”.

Suceava este primul municipiu din țară care are în proprietate un sistem smart de iluminat realizat pe fonduri nerambursabile.

Prin proiectul implementat cu fonduri elvețiene, în Suceava au fost montate peste 3.800 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, mai eficiente decât lămpile clasice.

Totodată, la Primăria Suceava este pus în funcţiune un sistem de telegestiune.

De asemenea, din economiile rezultate la acest proiect se montează 9.200 de corpuri de iluminat de tip LED în unitățile școlare din municipiu.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a fost înfiinţată în anul 1990 și include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, în total 109 membri.

Ion Lungu este vicepreşedinte al AMR.

comments

comments