full screen background image

Conducerea Senatului a repartizat Comisiei juridice dosarul referitor la Tăriceanu

Biroul permanent al Senatului a repartizat, luni, Comisiei juridice solicitarea DNA şi dosarul care îl vizează pe preşedintele Camerei Superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru infracţiunea de luare de mită, a anunţat vicepreşedintele forului legislativ Claudiu Manda.

“A fost pusă în prima şedinţă a Biroului permanent această solicitare, adică astăzi (luni – n.r.). Adresa de înaintare, referatul şi documentele se află la Comisia juridică. Am repartizat-o (solicitarea – n.r.) către Comisia juridică. În conformitate cu prevederile regulamentului, cei de la Comisia juridică au timp maximum cinci zile să prezinte un calendar şi un raport preliminar în aşa fel încât să înţelegem şi noi când va fi audierea domnului senator şi când va întocmi un raport. (…) În acest moment suntem în această etapă – repartizată către Comisia juridică”, a declarat Manda, la finalul şedinţei conducerii Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu nu a participat la şedinţa de luni a Biroului permanent al Senatului.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut săptămâna trecută încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Dosarul, care are 73 volume, fiecare cuprinzând între 79 şi 349 de pagini, va putea studiat de Tăriceanu înainte de a fi audiat de către senatorii jurişti. Aceştia urmează să întocmească un raport ce va fi înaintat Biroului permanent pentru a fi repartizat pe ordinea de zi a plenului. AGERPRES

comments

comments