full screen background image

Sucevenii îşi pot reabilita termic blocurile cu bani de la stat

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, intenţionează să-i convingă pe locuitorii reşedinţei de judeţ în legătură cu şansa unică pe care o reprezintă reabilitarea termică, cu fonduri guvernamentale, a blocurilor în care stau.

Edilul-şef a anunţat că pe masa de dezbateri a deliberativului local va ajunge un proiect de hotărâre privind creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe.

Astfel, Guvernul a stabilit că bugetul de stat va suporta 60% din valoarea totală investiţiei, unităţii administrativ-teritoriale revenindu-i 30% din costuri, iar asociaţiei de proprietari 10%.

Lungu: “Vom intra în Consiliul Local cu proiectul de hotărâre privind reabilitarea blocurilor de locuinţe. Există inclusiv multe facilităţi prevăzute de lege acolo unde nu există posibilităţi financiare. Dacă veniturile sunt sub o numită limită, pe lângă cota de 30% din finanţare, Primăria, preia şi multe alte cazuri care, de multe ori nu se pot rezolva la nivelul asociaţiilor de proprietari, pe româneşte, unde oamenii nu au bani. Acolo unde nu sunt posibilităţi financiare, iar legea permite, aceste situaţii punctuale, pe bază de anchetă socială vor fi preluate de Primărie,”

La sfârşitul lunii august, la compartimentul specializat al Primăriei, se arătase interes pentru reabilitarea termică a 173 de blocuri cu circa 4.000 de proprietari.

comments

comments