full screen background image

Cătuşe necesare pentru liniştirea unui şofer beat, care a refuzat verificarea cu etilotestul după ce a produs un accident

Joi, la ora 23.19, Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului a fost sesizată despre faptul că, pe un drum comunal neclasificat de pe raza comunei Păltinoasa, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un autoturism care prezenta avarii și pe conducătorul acestuia, un localnic, de 29 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest.

Bărbatul a refuzat, devenind agresiv, motiv pentru care a fost imobilizat, încătușat și transportat de polițiști la spital, unde a refuzat și prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments