full screen background image

Niciun caz de gripă în județul Suceava

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunţat că, săptămâna trecută, s-au vaccinat antigripal 3.530 de persoane.

Dintre acestea, 50 au fost persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt; 189 – personal auxiliar, atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai institutelor de ocrotire; o gravidă; 1.242 – persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 de ani, cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei uman; 1.890 – persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

În ceea ce priveşte focarul de meningită de la gradiniţa din Burdujeni, DSP informează că nu s-au mai înregistrat cazuri.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a centralizat, săptămâna trecută, 1.928 de cazuri de infecții acute respiratorii și pneumonii.

Deocamdată, nu a fost semnalat nici un caz de gripă.

Majoritatea persoanelor infectate sunt din categoria de vârstă 5 – 14 ani.

Din cauza complicațiilor, 115 suceveni au fost internați.

Formularul de raportare a infecţiilor respiratorii acute şi gripă. pentru săptămâna 29.10 – 04.11, îl puteţi consulta mai jos:

comments

comments