full screen background image

Bacău: Filiala PNL susţine orice demers pentru construcţia unei autostrăzi între regiunile Moldova şi Ardeal

onstrucţia unei autostrăzi care să lege regiunea Moldovei de cea a Ardealului este susţinută de liderii PNL Bacău, indiferent care dintre variantele alese ar fi prioritară, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES, de conducerea filialei.

Liberalii băcăuani afirmă că desele dispute din ultima vreme şi apariţia unor dezbateri privind cele două variante vehiculate, A8 Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş sau A13 Braşov – Bacău, sunt “sterile şi fără sens” şi nu au alt efect decât să întârzie construcţia unei autostrăzi.

“Ştim cu toţii că sunt două variante de autostradă şi asistăm acum la tot felul de discuţii, care dintre acestea ar fi prioritară, care ar trebui să se facă prima. Pentru că stagnăm şi PSD nu este capabil să urgenteze luarea unei decizii şi demararea proiectelor, mai nou, opoziţia ar fi responsabilă. Numai că PSD a condus judeţul Bacău de la Revoluţie şi până astăzi, a avut şi are puterea, are un ministru al Transporturilor care este chiar băcăuan. Cum poţi pasa lipsa ta de acţiune pe umerii opoziţiei? Oricum, noi suntem foarte fermi pe acest subiect: susţinem oricare dintre cele două variante, orice demers care are şanse reale de realizare, mai ales după ce mesajul transmis de la Bruxelles a fost foarte clar”, a declarat preşedintele PNL Bacău, deputatul Ionel Palăr, citat în comunicatul de presă.

PNL Bacău menţionează că a iniţiat demersul “Rezoluţie pentru Moldova” prin care solicita guvernării PSD-ALDE ca, ţinând cont de “statisticile economice dezastruoase privind Regiunea Nord-Est”, să transforme regiunea istorică Moldova într-o prioritate a politicilor publice, astfel încât diferenţele dintre regiunile ţării să fie diminuate.

Primul punct al acestei rezoluţii, spun liberalii băcăuani, l-a reprezentat conexiunea, prin intermediul autostrăzilor, a judeţelor din Moldova cu restul ţării şi, în final, cu Europa Occidentală.

“În lipsa acestei variante, economia Regiunii Nord-Est este necompetitivă, iar zona rămâne neatractivă pentru investitori. ‘Rezoluţia pentru Moldova’, semnată de toţi liderii liberali din zonă, nu a fost agreată de actuala guvernare PSD-ALDE, care continuă să irosească timp şi resurse preţioase, în detrimentul comunităţilor locale”, se mai arată în comunicatul PNL Bacău. AGERPRES

comments

comments