full screen background image

Subiectele grilă la BAC și Evaluarea Națională se amână

Subiectele tip grilă de la BAC și Evaluarea Națională nu vor fi aplicate la examenele de anul acesta, a declarat pentru Edupedu.ro Petru Apostoaia, președintele Consiliului Național al Elevilor. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul discuțiilor de la Ministerul Educației la care participă Rovana Plumb și reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor.

Amintim că, în premieră, Ministerul Educației a organizat o dezbatere după ce a luat o decizie, pe ascuns. Ministerul Educației a modificat fără niciun anunț prealabil tipul de subiecte de la Evaluarea Națională și Bacalaureat și planificase să introducă de anul acesta 40% subiecte grilă, după cum a declarat miercuri pentru Edupedu.ro președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță.

După ce subiectul a explodat în media, Rovana Plumb a chemat la discuții reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, “pe tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019: Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și Bacalaureat”.

Edupedu.ro

comments

comments