full screen background image

Despre particparea la competiţii sportive. cu prof. Sandu Zubaș, președintele ACS VICOV ELITE

În cadrul emisiunii sportive de la Viva Fm Rădăuți, de vineri, 2 noiembrie, a fost invitat prof. Sandu Zubaș, antrenor de handbal și președintele ACS VICOV ELITE.

De la început, el a amintit de competițiile de handbal la care a participat în acest an și de rezultatele pe care le-a obținut cu grupele de copii pe care le antrenează.

Astfel, junioarele IV au fost campioane județene și câștigătoare ale Cupei Onești.

Juniorii IV au fost vicecampioni județeni, au ocupat locul patru la turneul pe zona Moldovei (desfășurat la Botoșani) și locul cinci la turneul semifinal desfășurarat la Constanța și câștigători ai Cupei Onești.

Clubul de handbal din Vicovu de Jos activează cu trei grupe de băieți si una de fete. Ultima grupă înființată este cea de băieți născuți în 2012, la care înscrierile sunt încă deschise.

Antrenorul Zubaș a ținut să mulțumească și Primăriei din Vicovu de Jos, care le pune sala de sport la dispoziție și i-a sprijinit și cu bani, bani cu care s-au achiziţonat echipament sportiv, mingi și materiale pentru antrenamentul sportivilor.

Totodată, el a menționat că sunt doar trei cluburi de handbal copii în tot județul (din care două la Suceava) și că ar fi necesar un campionat județean, cu mai multe turnee, pentru ca aceşti copii să poată progresa prin competiții.

Sunt sportivi care s-au evidențiat de-a lungul timpului, unii dintre ei fiind selecționați ulterior la alte echipe, Sandu Zubaș amintind următorii: Rotariu Emanuel, Muntean Vasile, Muntean Ionică, Vlăișan George, Bălici Dănuț, Hariton David, Muntean Ovidiu, Nemțoc Niculai, Tiganas Iulian, Popescu Robert și Chirilă Mihai.

La fete s-au evidențiat:Țugui Emilia (declarată cea mai tehnică jucătoare la Cupa Onești), Boca Luiza, Gheorghiță Raisa, Rotar Denisa, Cailean Andreea, Moloce Alessia, Lucescu Cristina, Puha Diana, Gîza Florentina și Gîza Iuliana.

La finalul emisiunii, s-a vorbit despre competiția Zilele Vicov Elite, ediția a doua, desfășurate pe durata a nouă zile cu un număr total de peste 250 de participanți, la următoarele ramuri sportive: șah, tenis, handbal fete și băieți, baschet 3×3, tenis de masă, tenis de picior, handbal seniori, cros.

comments

comments