full screen background image

Tudorel Toader, așteptat să facă publice noi documente despre Augustin Lazăr

Tudorel Toader a promis că va face miercuri dezvăluiri importante. Ministrul justiţiei îşi continuă conflictul cu procurorul general şi susţine că va face publice documente conform cărora Augustin Lazăr urma să-şi evalueze propria activitate de procuror. De asemenea, Tudorel Toader a rămas dator cu dovada faptului că Augustin Lazăr ar fi închis un dosar care îl viza pe Klaus Iohannis.

Tudorel Toader a anunţat, în faţa deputaţilor care dezbăteau o moţiune simplă la adresa sa, că va publica miercuri dimineaţă documente care să arate că procurorul general Augustin Lazăr ar fi urmat să se evalueze singur.

În septembrie anul acesta, Ministerul Public a format o comisie care trebuia să verifice activitatea acestuia în perioada în care a fost şeful parchetului Curţii de Apel Alba Iulia. Componenţa ar fi fost schimbată în 4 septembrie, astfel încât Augustin Lazăr să nu se autoevalueze, a declarat ministrul justiţiei.

Dovezile ar urma să fie prezentate public miercuri.

De asemenea, este de așteptat și publicarea documentelor referitoare la ordonanţa de clasare a unui dosar al preşedintelui Klaus Iohannis. Actul este invocat de ministrul justiţiei pentru declanşarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr. Între timp, procurorul general a publicat un răspuns primit de la CSM, conform căruia nu a instrumentat niciodată un dosar penal ce l-ar fi implicat pe şeful statului.

comments

comments