full screen background image

Datorii de aproape 8 milioane de lei, adunate de Primăria Suceava

Primăria municipiului Suceava avea, la începutul lunii octombrie, plăţi restante în valoare de 7,89 de milioane de lei.

Primarul Ion Lungu susţine că se fac eforturi pentru a se ajunge cu plăţile la zi, veniturile proprii fiind în creştere, chiar dacă gradul de realizare a acestora este unul cu puţin mai mare de 40%.

Lungu: “Lucrul cel mai important este că avem venituri mai mari cu 6,48 de milioane de lei, adică cu aproximativ 1,5 milioane de euro. Veniturile sunt realizate în proporţie de 41,13%, însă – fără a face vreo trimitere politică – anul acesta am primit mai puţini bani de la bugetul de stat, având în vedere că s-a redus impozitul pe salarii de la 16% la 10%. Ca atare, ca o medie prognozată, vom pierde circa 7 milioane de euro din această sursă”.

În ceea ce priveşte datoriile, Lungu spune că, de regulă, acestea se sting în prima parte a exerciţiului fiscal următor, atunci când contribuabilii îşi achită anticipat obligaţiile către bugetul local.

Lungu: “Sunt încă mici plăţi restante, la începutul anului acestea fiind de circa 30 de milioane de lei. Primăria încasează cei mai mulţi bani în perioada 1 ianuarie-31 martie, perioadă după care se ajunge pe zero. Aceasta deoarece dăm acele facilităţi de 10% pentru agenţii economici şi persoanele fizice.”

comments

comments