full screen background image

Corina Creţu face, luni şi marţi, o vizită la Bucureşti

Comisarul Corina Creţu face, luni şi marţi, o vizită la Bucureşti, în cursul căreia va avea convorbiri cu premierul Viorica Dăncilă şi va discuta viitorul politicii europene de coeziune în cadrul a două conferinţe de anvergură. Corina Creţu va susţine şi două conferinţe de presă.

Potrivit Reprezentanţei CE în România, comisarul pentru politică regională Corina Creţu şi comisarul european pentru buget şi resurse umane Günther Oettinger vor participa la conferinţa la nivel înalt “O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetăţenii săi”, alături de premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Comitetului Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, şi de vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Vazil Hudak.

“Intervenţia mea în cadrul acestei conferinţe se va concentra pe beneficiile politicii de coeziune, care nu sunt nici abstracte şi nici de natură birocratică. Politica de coeziune a Uniunii Europene creează locuri de muncă, generează oportunităţi de dezvoltare economică şi socială, asigură accesul la servicii de educaţie şi sănătate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale şi la sprijinirea comunităţilor marginalizate, şi nu în ultimul rând susţine dezvoltarea reţelelor feroviare şi rutiere. Politica de coeziune este, de fapt, garanţia creşterii calităţii vieţii pentru cetăţenii europeni. Iar rezultatele sunt vizibile şi în România. De la aderarea la UE, în urmă cu 10 ani, România a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE, pentru propria dezvoltare”, a declarat comisarul pentru politica regională înaintea vizitei sale, potrivit sursei citate.

În prima zi a vizitei, comisarul european Corina Creţu se va întâlni cu premierul Viorica Dăncilă şi cu reprezentanţii Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, o organizaţie al cărui principal obiectiv este accelerarea absorbţiei fondurilor europene. De asemenea, înaltul oficial european va participa la conferinţa EuroIMPACT ”Informarea şi îmbunătăţirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România”, alături de Rovana Plumb, Victor Negrescu, Gabriela Creţu.

La finalul zilei, comisarul pentru politică regională va discuta, în cadrul unei întâlniri bilaterale, cu vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Vazil Hudak, despre investiţiile cu fonduri europene.

În cea de a doua zi, comisarul Corina Creţu se va întâlni cu ministrul-delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, pentru a discuta aspecte legate de mandatul României la Preşedinţia Consiliului UE, precum şi cu Jerzy Kwieciński, ministrul polonez responsabil pentru investiţii şi dezvoltare.

Comisarul european va susţine câte o conferinţă de presă în fiecare din cele două zile ale vizitei.

comments

comments