full screen background image

86 de dosare penale şi amenzi de peste 30.000 de lei, după acţiuni pentru siguranţa transporturilor

Poliţiştii au întocmit în această săptămână 86 de dosare penale şi au aplicat amenzi de peste 30.000 de lei în urma acţiunilor derulate pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare.

“În urma acţiunilor derulate de Poliţia Română, în ultimele 7 zile, pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, au fost întocmite 86 de dosare penale. 60 de persoane au fost depistate în flagrant delict. De asemenea, poliţiştii au aplicat peste 80 de sancţiuni contravenţionale, de peste 30.000 de lei. În perioada 19 – 26 octombrie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – IGPR, poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat de presă remis duminică AGERPRES.

Poliţiştii au efectuat controale în 396 de staţii de cale ferată şi au patrulat în 402 trenuri de călători. De asemenea, au desfăşurat 12 acţiuni pentru siguranţa transporturilor, combaterea pescuitului şi comerţului ilegal, a contrabandei, precum şi a migraţiei ilegale.

Pe parcursul acţiunilor, au fost depistate 14 persoane urmărite la nivel naţional sau internaţional, care au fost predate unităţilor competente, 12 minori lipsiţi de supraveghere, care au fost predaţi familiilor sau au fost internaţi în centre de plasament şi şase persoane cu afecţiuni psihice, care au fost internate în unităţile spitaliceşti competente, precizează sursa citată.

Poliţiştii au mai depistat şi două persoane bănuite de deţinere şi consum de droguri, acestea fiind predate structurilor competente.

“În total au fost întocmite 86 de dosare penale, în principal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, falsuri şi uzuri de fals, pescuit ilegal şi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. De asemenea, 60 de persoane au fost depistate în flagrant delict, iar şapte persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, faţă de două dispunându-se măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de trei s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, mai spune IGPR. AGERPRES

comments

comments