full screen background image

Eveniment internațional pe tema piciorului diabetic și al tratamentului minim invaziv al acestuia, la Spitalul Judeţean

În data de 26 octombrie 2018, va fi organizat, în incinta Spitalului Județean “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, cel de-al V-lea workshop&hands-on pe tema piciorului diabetic și al tratamentului minim invaziv al acestuia sub denumirea: “Workshop & Hand – On de tratament minim invaziv în ischemia critică la piciorul diabetic – Abordări endovasculare”.

Acest eveniment este organizat de către Asociația de Podiatrie în parteneriat cu Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România, care și-au propus o serie de inițiative menite să atragă atenția asupra complicațiilor diabetului zaharat, a riscurilor implicate de piciorul diabetic, dar și de orizonturile pe care le abordează radiologia intervențională în ceea ce privește tratamentul endovascular al acestei afecțiuni.

Secția de Diabet din cadrul Spitalului de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava partener al evenimentului, are în componență o echipă capabilă de o abordare multidisciplinară, dedicată îngrijirii picioarelor persoanelor cu diabet care este compusă din diabetolog, neurolog, nefrolog, chirurg vascular, chirurg generalist, ortoped, podiatru, radiolog intervenționist și asistenți medicali educatori.

Rezultatele clare ale tratamentului minim invaziv au determinat reducerea cu până la 50% a amputațiilor la nivelul Spitalului de Urgență Județean Suceava, creând premisele unui astfel de eveniment.

La acest eveniment internațional sunt invitați participanți din țara și străinătate, personalități medicale, profesori și doctori care formează echipa multidisciplinară de tratament al piciorului diabetic.

Pe durata seminarului va fi prezentat și tratat prin transmisiune live un caz al unui pacient cu această afecțiune.

Deasemenea, tot în această zi va fi și deschiderea celei de-a IX-a ediție a Conferinţei Naționale a Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România.

Au confirmat prezenţa Gheorghe Flutur – Președinte Consiliul Județean Suceava, Conf. Dr. Bogdan Popa – Președinte ales Societății Române de Radiologie-Imagistică Medicală, Prof. Dr. Gheorghe Iana – Președinte Societatea de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România, Prof. Dr. Radu Deac – Vicepreședinte Academia de Științe Medicale din România şi Dr. Vasile Cepoi – Președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.

Partenerii acestui eveniment sunt: Consiliul Judetean Suceava, Academia de Stiinte Medicale, Asociația de Podiatrie, Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Interventională, Boston Scientific, Angiospectru Med, Novo Novo Nordisk, BC Intermed, Centrul Medical Bucovina.

comments

comments