full screen background image

Acțiune pentru combaterea faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală, desfășurată de poliţişti

Serviciul de Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Suceava a organizat o acțiune pe raza judeţului, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Au fost verificate 21 de societăţi comerciale și au fost constatate 3 infracţiuni la Legea nr.84/1998 republicată, privind mărcile și indicațiile geografice.

De asemenea, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.000 de lei, toate la Legea nr.12/1990 republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Au fost confiscate și ridicate în vederea experizării bunuri în valoare de peste 32.000 de lei, constând în articole de îmbrăcăminte.

A fost depistată o femeie, de 39 de ani, din municipiul Rădăuți, în timp ce oferea spre comercializare în incinta pieței din localitate, produse de îmbrăcăminte inscripționate cu o marcă sportivă de renume, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauză au fost ridicate mai multe produse, în vederea expertizării de către titularii de mărci, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments