full screen background image

Angajaţii Primăriei Suceava ar putea beneficia de creşteri salariale

Majorarea venitului minim brut pe economie se va răsfrânge asupra fondului de salarii al Primăriei municipiului Suceava, crede Ion Lungu, primarul reşedinţei de judeţ.

El a precizat că autorităţile administraţiei publice locale municipale vor pune în aplicare respectivele prevederi legale: “Vrând-nevrând vor creşte o parte a salariilor, respective cele minime. Însă nu este o bucurie, pentru că va trebui să creştem fondul de salarii. Această nouă creştere a salariului minim brut pe economie nu este benefică, în special pentru angajatorii din sectorul privat, opinând că măsura este dictată de imperativul măririi veniturilor bugetului de stat. Capitalul privat este într-o situaţie foarte delicată. Măsurile luate, de creştere a salariului minim şi de mutare a contribuţiilor de la angajator la angajat, au dus la o creştere destul de consistentă a fondului de salarii la privaţi, ceea ce a condus, în final, la ceea ce vedem azi: criza forţei de muncă. Firmele nu mai au personal, fiindcă nu pot să-l plătească”.

Conform lui Lungu, cu salarii minime lucrează, la această dată, angajaţii Direcţiei Domeniului Public şi cei ai Direcţiei Administraţiei Pieţelor.

În noiembrie 2017, Primăria Suceava avea în organigramă 700 de posturi, dintre care 80 vacante, susţinând, atunci, că acestea din urmă aveau să rămână „îngheţate” şi în 2018.

comments

comments