full screen background image

Tusk: UE este pregătită să organizeze un summit privind Brexit-ul când vor fi făcute progrese decisive

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri în Parlamentul European că el va fi pregătit să convoace un summit special privind Brexit-ul oricând negociatorii vor spune că au fost făcute “progrese decisive” spre un acord, relatează Reuters.

Informându-i pe eurodeputaţi în legătură cu summitul european obişnuit de săptămâna trecută, Tusk a reamintit că liderii din UE au convenit că se vor întâlni din nou pentru a aproba acordul dacă negociatorul european Michel Barnier consideră că au fost înregistrate suficiente progrese spre un acord.

O reuniune prevăzută pentru 17-18 noiembrie este încă în aşteptare.

“Sunt pregătit să convoc un Consiliu European, dacă şi când negociatorul UE va spune că au fost făcute progrese decisive”, a declarat Tusk.

“Discuţiile privind Brexit-ul continuă cu scopul de a obţine un acord”, a afirmat el, adăugând că nimeni nu îşi doreşte un eşec.

El şi-a reiterat convingerea că liderii europeni vor prelungi perioada de tranziţie a Marii Britanii după Brexit-ul din martie dacă Londra va cere acest lucru, o chestiune pe care premierul Theresa May a ridicat-o la summit.

“Marea Britanie a transmis clar că este nevoie de mai mult timp pentru a găsi o soluţie exactă. Prin urmare, nu există altă cale decât să continuăm discuţiile. Liderii şi-au exprimat încrederea deplină şi sprijinul pentru Michel Barnier”, a spus el. AGERPRES

comments

comments