full screen background image

“Noapte bună, tăticule!”. o nouă premieră la Teatrul din Suceava

Spectacolul „Noapte bună, tăticule!” de Jean Poiret, montat de remarcabilul Alexandru Grecu, cunoscut și apreciat regizor din Chișinău, este o producție a Teatrului Municipal Matei Vișniec Suceava și va avea premiera joi, 25 octombrie 2018, la ora 19.00.

Despre spectacolul „Noapte bună, tăticule!” regizorul Alexandru Grecu afirmă: „este o comedie spumoasă, despre micile noastre slăbiciuni, în acest secol grăbit. O poveste despre dragoste și trădare, despre infidelitate și devotament, despre triunghiul clasic (El, Ea și amanta), ce ne violează spațiul nostru conjugal, despre inocență și imoralitate, în fine e despre noi, consumatorii de cultură. O comedie subtilă și foarte actuală, servită lejer, cu mult umor și scene destul de picante, ancorate în lumea sentimentelor umane.
Gong … începe spectacolul ! Un spectacol despre noi … Gong !”

Distribuția:
Sofie – Diana Lazăr
Ștefan – Răzvan Bănuț
Julie – Ioana Nichita
Dna. Valter – Sebastian Bădărău
Dl. Valter – Alexandru Marin
Frederic – Bogdan Amurăriței
Marlene – Delu Lucaci

Echipa de producție:
Regia: Alexandru Grecu
Autor: Jean Poiret
Traducere: Ion Diviza
Costume: Ecaterina Mihalache
Coregrafia: Dumitru Tanmoșan

Alexandru Grecu este regizorul care a obținut în 2010 titlul onorific de Artist al Poporului, în Chișinău, și este un nume cunoscut și apreciat în lumea teatrului.

În calitatea sa de director artistic şi prim-regizor al Teatrului Național Satiricus „I. L. Caragiale” din Chișinău, dar şi în cea de preşedinte al Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), Alexandru Grecu organizează mai multe manifestări culturale de anvergură.

Spectacolele sale de la Teatrul Național Satiricus din Chișinău se bucură de un real succes, dintre care amintim: D`ale Carnavalului, Unde mergem, domnilor, Salvați America, O noapte furtunoasă, Dictatorul, Carmen, Angajare de clovn, Puștoaica de la etajul 13 sau Dragă societate, Soție de împrumut, Țara asta a uitat de noi.

Regizorul Alexandru Grecu a fost distins cu Marele Trofeu Thalia – 2000 și titlul Cel mai bun spectacol al anului pentru spectacolul Maestrul și Margarita, în cadrul Galei Premiilor UNITEM.

Jean Poiret, renumit actor, scenarist și scriitor de origine franceza s-a născut pe data de 17 august 1926 la Paris.

În film a debutat în Les Trois Mousquetaires de André Hunebelle în 1953, dar în 1955 cu Cette sacrée gamine alături de Brigitte Bardot și Michel Serraultel devine cunoscut publicului. Apare în principal în comedii minore, dar și în succesele de box office: Le Mur de l’Atlantique, La Gueule de l’autre, La Septième Cible alături de Lino Ventura sau Le Dernier Métro.

În 1985, Claude Chabrol îi oferă rolul principal în două filme: Poulet au vinaigre și Inspecteur Lavardin, care vor fi adaptate pentru televiziune.

Dintre piesele sale de teatru amintim: La Cage aux Folles, Joyeuses Pâques, C’est encore mieux l’après-midi.

Pentru prima și ultima dată în spatele camerei, adaptează un roman de Alexandre Jardin, Le Zèbre, oferind roluri soției sale și lui Thierry Lhermitte.

comments

comments