full screen background image

Ministrul Sănătăţii spune că se verifică respectarea procedurilor şi a protocoalelor la intervenţia medicală în cazul Balaci

O echipă de control de la Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă verifică dacă au fost respectate procedurile şi protocoalele medicale în cazul intervenţiei la fostul fotbalist Ilie Balaci, care a murit duminică, în urma unui atac cerebral.

“Echipele de control pentru Ambulanţă şi SMURD sunt echipe comune – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Sănătăţii. Echipa de control va fi formată din specialişti ai MS şi ai DSU. (…) Ne-am autosesizat în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. Cred că este de datoria noastră să facem asta”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Potrivit ministrului, în “maxim două zile” se va afla dacă au fost respectate procedurile în acest caz.

“Se verifică aceste lucruri – respectarea procedurilor, a protocoalelor. Concluziile vor fi foarte rapide. Cred că în maxim două zile vom afla exact dacă s-au respectat aceste proceduri. În ceea ce priveşte medicaţia prescrisă de către medic, acela este un alt lucru. Este o verificare pe care o să o facă Direcţia de Sănătate Publică, iar dacă familia doreşte să sesizeze Colegiul Medicilor. Noi, dacă vom constata că există discrepanţă sau suspiciuni, vom sesiza noi la rândul nostru”, a precizat Sorina Pintea.

Ea a subliniat că, în cazul în care se va constata că au existat erori, atunci cei care au greşit vor suporta rigorile legii.

Fostul mare fotbalist Ilie Balaci a murit duminică la vârsta de 62 de ani, în urma unui atac cerebral. El a câştigat trei titluri de campion al României şi patru Cupe ale României cu Universitatea Craiova, echipă pentru care a evoluat în cea mai mare parte a carierei. A mai evoluat la FC Olt şi Dinamo. S-a retras din activitate în 1988. AGERPRES

comments

comments