full screen background image

OUG pe legile justiţiei va fi transmisă în mod formal către Comisia de la Veneţia pentru un aviz

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă că membrii Comisiei de la Veneţia au reţinut soluţia temporară a problemei pensionării magistraţilor, amânată prin OUG 92/2018, dar recomandă abrogarea acestei soluţii legislative.
”Avizul Comisiei de la Veneţia reţine soluţionarea temporară a problemei pensionarii magistraţilor, prin amânarea momentului intrării în vigoare a soluţiei legislative. Se recomandă abrogarea acestei soluţii legislative”, scrie, vineri, pe Facebook Tudorel Toader.

Potrivit acestuia, Ordonanţa pentru modificarea legilor Justiţiei va fi transmisă, în mod formal, către Comisie pentru emiterea unui aviz.

Ministrul Justiţiei a însoţit mesajul de o fotografie din sala de şedinţă unde se întruneşte Comisia de la Veneţia la care participă.

Comisia de la Veneţia s-a reunit, vineri, în sesiune plenară, pentru două zile, pe ordinea de zi aflându-se confirmarea avizului preliminar pe tema legilor ustiţiei din România.

Pe agenda provizorie a reununii se menţionează că avizul va fi adoptat cu modificări pentru a reflecta prevedierile Ordonanţei de Urgenţă adoptate în principiu pentru conformarea cu observaţiile comisiei.

De asemenea ar urma să examineze, în vederea adoptării, un proiect de aviz referitor la Codul Penal şi la Codul de procedură penală.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza