full screen background image

O delegație a oamenilor de afaceri germani a vizitat judeţul Suceava

Camera de Comerț și Industrie Suceava a facilitat vizita efectuată astăzi de către Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, în numele Ministerului Bavarez pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie, a unei delegații de companii bavareze.

Vizita face parte dintr-un program mai amplu, ce se va desfășura la București, Suceava și Iași, în perioada 15-18 octombrie.

Programul delegației a cuprins organizarea unui workshop cu principalii actori din județul Suceava și a urmărit facilitarea de relații de colaborare între firmele participante.

În cadrul întâlnirii, a fost abordată dezvoltarea de relații de colaborare în domenii precum electrotehnică, electronică și energetică, industria construcțiilor, prelucrarea lemnului și industria mobilei, construcții de mașini, producția și prelucrarea metalelor, a textilelor și îmbrăcămintei, logistică, tehnologii de mediu.

Vizita delegației oamenilor de afaceri germani a continuat la o firmă cu capital german din Gura Humorului, “Osborn International”, cu 155 de salariați, majoritatea fiind din această zonă.

Reprezentantul Osborn a fost un bun ambasador al Bucovinei, având aprecieri la superlativ în ceea ce privește profesionalismul şi seriozitatea forței de muncă care poate fi găsită în zonă, precum şi ospitalitatea sucevenilor, alături de atracțiile turistice ale Bucovinei.

Delegaţia a vizitat şi Mănăstirea Voroneţ.

“Aş vrea să mai adaug un lucru. Salut prezența la aceasta reușită întâlnire a oamenilor de afaceri din județul Botoșani şi a reprezentanților firmelor din Regiunea Cernăuți. Putem vorbi așadar despre faptul ca s-a discutat despre valorificarea potențialului unei zone de circa 2 milioane de locuitori. Este încă o garanție că aceste întâlniri şi discuțiile de ieri şi de astăzi de la Suceava se vor concretiza foarte curând în colaborări între firme germane şi firme din județele Suceava şi Botoșani sau din Regiunea Cernăuți”, a declarat, la finalul întâlnirii, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Câteva dintre luările de cuvânt ale participanţilor le puteţi asculta mai jos:

comments

comments