full screen background image

Codul Penal, Codul administrativ, Statutul aleşilor locali şi Legea Curţii de Conturi, pe ordinea de zi a şedinţei Curţii Constituţionale

Sesizările privind Codul Penal, Codul administrativ, Statutul aleşilor locali şi Legea Curţii de Conturi vor fi dezbătute în şedinţa de astăzi a Curţii Constituţionale.

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei CCR se află sesizarea formulată de PNL, PMP, USR şi deputaţi neafiliaţi la Legea de modificare a Codului penal, precum şi obiecţia formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie asupra actului normativ. Tot în legătură cu Codul penal, Curtea Constituţională va discuta şi sesizarea formulată de către preşedintele Klaus Iohannis.

Judecătorii constituţionali urmează să dezbată şi obiecţia de neconstituţionalitate referitoare la Legea privind Codul administrativ al României, formulată de un număr de 44 de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal, Uniunii Salvaţi România şi Partidului Mişcarea Populară şi 6 deputaţi neafiliaţi. Pe ordinea de zi a CCR se află şi sesizarea preşedintelui Iohannis privind Codul administrativ.

De asemenea, tot în şedinţa de marţi, Curtea Constituţională urmează să ia în discuţie obiecţia preşedintelui Iohannis în legătură cu legea de modificare a Statutului aleşilor locali, precum şi sesizarea şefului statului privind modificările la Legea Curţii de Conturi.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza