full screen background image

Premierul Dăncilă efectuează o vizită oficială în Turcia; întâlnire cu Erdogan

Premierul Viorica Dăncilă va avea, luni, în cursul vizitei pe care o efectuează în Turcia, o întrevedere tete-a-tete, la Palatul Prezidenţial, cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, urmată de participarea la semnarea unor documente bilaterale şi la declaraţii comune.

Potrivit Guvernului, în preambulul întâlnirii cu preşedintele turc, prim-ministrul român va vizita şi va depune o coroană de flori la Mausoleul dedicat preşedintelui fondator al Republicii Turcia, Mustafa Kemal Ataturk, din cadrul complexului Anitkabir din Ankara.

Ulterior, Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu Rifat Hisarciklioglu, preşedintele Uniunii Camerelor Comerţului, Industriei şi Burselor din Turcia (TOBB), şi cu membri ai Consiliului de Conducere al TOBB, urmată de o întâlnire cu conducerea Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia.

Guvernul mai menţionează că între documentele bilaterale care vor fi semnate în prezenţa preşedintelui Erdogan şi a premierului Dăncilă se numără şi Memorandumul de înţelegere pentru cooperarea în domeniul învăţământului superior între Ministerul Educaţiei Naţionale din România şi Consiliul pentru învăţământ superior din Republica Turcia. Din partea română urmează să semneze Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei Naţionale, iar din partea turcă, prof. dr. Yekta Sarac, preşedintele Consiliului pentru Învăţământ Superior din Republica Turcia.

De asemenea, va fi parafat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale, avându-i ca semnatari pe ministrul român al Sănătăţii, Sorina Pintea, şi pe omologul său turc, dr. Fahrettin Koca. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza