full screen background image

Rădăuţenii ar putea fi despăgubiţi până la finalul anului pentru terenurile luate de stat pentru realizarea centurii

Primăria Rădăuţi a făcut astăzi unele precizări privind acordarea despăgubirilor cuvenite cetățenilor pentru terenurile trecute în proprietatea Statului Român în vederea realizării obiectivului de investiție ”Centura ocolitoare a Municipiului Rădăuți”.

Răspunzând sesizărilor cetățenilor în legătură cu acordarea despăgubirilor cuvenite pentru respectivele terenuri, compartimentul Relații publice este împuternicit să comunice că, în această vară, a expirat contractul pentru prestarea serviciilor de cadastru și evaluare, încheiat de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași cu o societate specializată.

Din acest motiv, Direcția a organizat o licitație pentru încheierea unui nou contract.

La licitație s-a înscris o singură societate, însă aceasta nu a îndeplinit în totalitate condițiile din caietul de sarcini.

Astfel, se va relua procedura de licitare, cu unele modificări ale caietului de sarcini, în teren constatându-se necesitatea unor noi ajustări.

“O nouă Hotărâre de Guvern va reglementa perioada de evaluare, cadastrare și de plată a despăgubirilor cuvenite cetățenilor, într-un termen rezonabil, cel târziu până la finele anului 2018. Terenul aferent investiției fiind deja întabulat pe Statul Român, lucrarea de investiții va continua, concomitent cu depunerea tuturor eforturilor de despăgubire a cetățenilor în cel mai scurt timp”, a precizat Bianca Cepil, purtător de cuvânt al instituţiei.

comments

comments