full screen background image

Amenzi şi lemn conficat, în urma unor acțiuni pentru prevenirea delictelor silvice

În perioada 2 – 9 octombrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava, au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 35 de controale, fiind constatate 2 infracțiuni și aplicate 128 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.110 lei.

Polițiștii au confiscat în vederea stabilirii provenienţei 156,16 mc material lemnos, în valoare de 97.310 lei, din care faptic 97,75 mc și valoric 58,41 mc.

Pe 3 octombrie, în jurul orei 17.23, pe DN 17A, pe raza localității Brăiești, a fost identificată autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Păltinoasa, care transporta cherestea de esență rășinoase.
În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta transporta cantitatea de 12,71 mc cherestea fără documente legale de proveniență.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, reprezentată de un bărbat, de 26 de ani, din comuna Slatina, fiind aplicată o amendă în cuantum de 6.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.
Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii totale de 12,71 mc cherestea de esență rășinoase, în valoare de 8.490 de lei

În 4 octombrie, în jurul orei 22.45, pe raza comunei Cornu Luncii, a fost identificat ansamblul auto aparținând unei societăți comerciale cu sediul social în comuna Moldovița, condus de un bărbat, de 40 de ani, din aceeași localitate, care transporta cherestea de esență rășinoase.
În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta transporta în plus față de datele înscrise în avizul de însoțire, cantitatea de 11,54 mc cherestea. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății cu amendă în cuantum de 6.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 11,54 mc cherestea de esență rășinoase, în valoare de 7.708 lei.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza