full screen background image

232 de cetăţeni străini în situaţii ilegale; cei mai mulţi în Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Botoşani

Poliţiştii de la Imigrări au depistat, în luna septembrie, 232 de cetăţeni străini în situaţii ilegale, cei mai mulţi în Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Botoşani, fiind executate misiuni de îndepărtare sub escortă pentru 19 persoane, anunţă Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

De asemenea, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale de 2.263.625 de lei cetăţenilor străini şi angajatorilor pentru nerespectarea cadrului juridic aplicabil.

Din totalul persoanelor depistate, 34 au primit decizii de returnare şi comunicări de părăsire a teritoriului României, cinci îndeplineau condiţiile de prelungire a dreptului de şedere şi au fost puse în legalitate, 36 au solicitat o formă de protecţie internaţională, treo au fost toleraţi, iar pentru ceilalţi s-au dispus alte măsuri.

Poliţiştii au întocmit pentru 30 de cetăţeni documente necesare în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre.

În perioada de referinţă, poliţiştii au emis 687 de avize de angajare/detaşare – pentru lucrători permanenţi, înalt calificaţi, detaşaţi şi sezonieri -, descoperind 147 de persoane care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, iar 65 se aflau în şedere ilegală pe teritoriul României.

Au fost sancţionaţi reprezentanţii a 80 de societăţi comerciale, cu amenzi în valoare de peste 1.000.000 de lei, pentru nerespectarea regimului juridic aplicat străinilor angajaţi. AGERPRES

comments

comments