full screen background image

4 turnee în luna octombrie, pentru actorii Teatrului Municipal “Matei Vișniec” Suceava

Luna octombrie 2018 este una plină de evenimente la Teatrul Municipal “Matei Vișniec” Suceava: o premieră, spectacole proprii și invitate pentru multiple categorii de public, dezbateri și concerte.

“În tot acest timp, actorii suceveni arată lumii spectacolele teatrului.

Este vorba de 6 spectacole prezentate în 4 turnee, cu participare la festivaluri internaționale de teatru, unul din ele în afara granițelor țării”, a precizat Iulia VUERICH, Expert Marketing, comunicare și PR.

În perioada 3 – 6 octombrie, la Chişinău, Republica Moldova, vor participa FESTIS, ed. a III-a – Festivalul Internațional de Teatru „10×10=100 ani: De la național la universal” – proiect în cadrul programului CENTENAR inițiat de ICR Chișinău, organizat de Teatrul Național Satiricus I.L.Caragiale Chișinău.

Actorii suceveni vor prezenta piesele “Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, regia Anca Bradu (4 octombrie, ora 19:30) şi Kebab, de Gianina Cărbunariu, regia Daniel Iordan (5 octombrie, ora 17:30).

Pe 7 octombrie, actorii suceveni se vor afla la Iaşi, la FITPTI – Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași, ed. a XI-a, organizat de Teatrul Luceafărul Iași, cu piesele “Pisici”, un spetacol concert de Bobo Burlăcianu (ora 18:00 / 20:00) şi “Mimesis” – performance în Palas Mall (ora 19:00).

Între 15 şi 17 octombrie, trupa Teatrului Municipal “Matei Vișniec” Suceava va fi prezentă la FEST(in) pe Bulevard, festival internațional de teatru organizat de Primăria Capitalei și Teatrul Nottara, unde, pe 16 octombrie, ora 19:00, vor susţine o reprezentaţie cu “3 Surori”, de A. Cehov, regia Catinca Drăgănescu, o producție Asociația Punctart și TMMVS (spectacol susținut în Sala mare a Teatrului ODEON).

Ultimul festival la care vor participa este cel de la Sfântu Gheorghe (17- 19 octombrie) – Festivalul Naţional D-BUTAN-T, dedicat tinerilor scenografi.

Pe data de 18 octombrie, ora 19:00, actorii suceveni bor prezenta piesa “Sub Apă”, de Ella Carmen Greenhill, regia Sebastian Marina.

comments

comments