full screen background image

Medicii de familie pot solicita suplimentarea numărului de doze de vaccin hexavalent

Medicii de familie pot face solicitare la direcţiile de sănătate publică în cazul în care au nevoie de suplimentarea numărului de doze de vaccin hexavalent, iar dacă DSP-ul respectiv a consumat mai repede dozele de vaccin se poate cere redirecţionarea de la judeţele unde stocurile sunt mai mari, a precizat vineri Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, pentru vaccinul hexavalent a fost încheiat contract de furnizare pentru cantitatea de 417.000 de doze cu următoarele date de livrare, conform prevederilor contractuale: 160.000 doze – luna octombrie şi 257.000 doze – luna noiembrie.

“La data de 31.08.2018 stocul de vaccin hexavalent la nivel naţional era de 126.871 doze, document ce poate fi vizualizat pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile actualizat lunar în perioada 15 – 18 pentru luna anterioară. Numărul de vaccinări lunare este în medie de aproximativ 42.000, aşadar stocul la nivel naţional ar acoperi necesarul pentru aproape 3 luni. În cazul în care un medic de familie are nevoie de suplimentarea dozelor de vaccin, face solicitare la DSP. Dacă DSP a consumat mai repede dozele de vaccin, există soluţii, şi anume să solicite redirecţionarea de la judeţele unde stocurile sunt mai mari”, a explicat MS. AGERPRES

comments

comments