full screen background image

36 de unităţi de învăţământ sucevene participă la Ziua Europeană a Sportului Școlar

Vineri, 28. septembrie, la nivelul întregii Europe, cu precădere la nivelul unităților de învățământ, se defăşoară Ziua Europeană a Sportului Școlar – European School Sport Day (ESSD).

Este vorba despre o zi școlară dedicată distracției, jocului, promovării activității fizice și a sănătății pentru toți cei din mediul școlar.

Această zi este o sărbătoare care oferă școlilor posibilitatea de a promova educația fizică și sportul școlar, a crea distracție și plăcere prin inițiativele de activitate fizică amuzante și plăcute pentru elevi, a promova sănătatea și starea de bine pentru învățarea pe tot parcursul vieții şi de a promova incluziunea socială și dezvoltarea competențelor sociale în rândul elevilor lor.

ESSD este deschisă oricarui tip de activitate fizică în coordonarea școlilor care are ca scop încurajarea copiilor să fie activi timp de cel puţin 120 de minute pe zi.

La nivel European, organizația coordonatoare și aplicantul principal este Federația Ungară a Sportului Școlar, iar la nivel național, organizația coordonatoare este Federația Română Sportul pentru Toți.

La nivel național, s-au înscris pe platforma ESSD 220 de unități de învățământ, dintre care 36 din județul Suceava, provenind din localitățile: Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuți, Mitoc, Ilișești, Sucevița, Ipotești, Frasin, Siminicea, Hârtop, Dumbrăveni, Mihoveni, Șcheia, Fundu Moldovei, Bosanci, Vicovu de Sus, Cornu Luncii, Dolhești, Poiana Stampei, Vulturești.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza