full screen background image

Ziua Europeană a limbilor, marcată la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Fălticeni

Ziua Europeană a limbilor este un eveniment organizat anual la data de 26 septembrie, pentru a sărbători diversitatea lingvistică a unui continent care numără peste 200 de limbi europene, 24 de limbi oficiale ale UE, aproximativ 60 de limbi regionale și minoritare, dar și multe alte limbi vorbite de persoane provenind din alte regiuni ale lumii. Organizată pentru prima dată în anul 2001, este o ocazie de a reaminti varietatea și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, de a încuraja învățarea limbilor străine la orice vârstă.

Și în acest an, elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Fălticeni, alături de doamna bibliotecară, de doamnele profesoare de limbi moderne și de educație muzicală, organizează activități în perioada 25-28 septembrie, în cadrul proiectului „Diversitate lingvistică, diversitate culturală„.

Marţi, corul școlii, îndrumat de prof. Mirabela Apopei, a prezentat un micro-spectacol, din care nu au lipsit cântecele în diverse limbi străine, pentru care s-a obținut Mențiunea I la Concursul de interpretare de cântece în limbi străine „Fancy fiesta à la française„- organizat în luna iunie 2018 de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Au fost înmânate diplomele primite de elevele Denisa Ailincăi (clasa a VIII-a B) și Marica Ermacov, pentru participarea la Concursul internațional de Haiku în limba franceză.

“Urmează „On est les champions !” (prezentarea în fața elevilor a videoclipului festivității de premiere la Concursul internațional „Florilège” 2018, unde echipajul școlii a obținut Premiul I), concursuri („Recunoaște limba în care se vorbește”; „Limbile vorbite în Europa”; „Ghicește țările păpușilor din vitrina interculturală”), vizionare de filme, audiții muzicale, sesiune karaoke, ateliere de creație („Cuvântul UNIRE ilustrat în mai multe limbi”), expoziție”, a precizat prof. Elena Pașcovici.

comments

comments