full screen background image

Țigări ascunse în rezervorul unui autoturism, depistate în Vama Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, într-un spațiu special amenajat în rezervorul unui autoturism, cantitatea de 820 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

În data de 24 septembrie, în jurul orei 22.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană Ilie P., în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în rezervorul autoturismului, cantitatea de 820 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare totală de 1.230 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional de către Biroul Vamal Siret cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza