full screen background image

Italia: Incendiu de proporţii în Toscana, sute de persoane evacuate

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi în regiunea Pisa (Toscana), în nordul Italiei, ceea ce a dus la evacuarea a sute de persoane ca măsură de precauţie, au anunţat media italiene, citate de AFP.

Focul s-a declanşat târziu luni seara în regiunea împădurită Monte Serra şi din cauza vântului flăcările s-au extins rapid, ameninţând localităţile din împrejurimi Calci, Montemagno şi San Lorenzo in Torre.

Imaginile difuzate de televiziunile italiene arătau marţi dimineaţă flăcări înalte extinse asupra unor vaste zone de pădure.

”Incendiu devastator la Calci (…)”, a scris în cursul nopţii pe Facebook primarul comunei, Massimiliano Ghimenti.

Mai târziu, el a precizat că circa 500 de persoane au fost evacuate din motive de securitate în comuna sa şi în San Lorenzo in Torre.

La stingerea incendiului au fost mobilizate marţi dimineaţă avioane, care aruncă apă, zeci de pompieri din întreaga Toscană, precum şi din Florenţa şi Livorno.

”Ne confruntăm cu un incendiu foarte puternic. Acum, cel mai important lucru este salvarea localităţii” Calci, a declarat la o televiziune locală comandantul pompierilor din Pisa, Ugo D’Anna. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza