full screen background image

Focuri de armă la frontiera de nord, pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări

La Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în data de 22 septembrie, în jurul orei 4.00, polițiștii de frontieră au depistat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Lucrătorii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Pe timpul acțiunii au fost trase 6 focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale.

La fața locului au fost descoperite 10 colete cu țigări, care conțineau cantitatea de 14.920 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 175.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

În data de 23 septembrie, în jurul orei 3.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Andrei A., în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism marca Opel, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate sub scaune, în pragurile și stopurile autoturismului, cantitatea de 928 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare totală de 1.400 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul au fost sancționat contravențional de către Biroul Vamal Siret cu amendă de 6.000 de lei.

Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza