full screen background image

Ludovic Orban, audiat la DNA

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost audiat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie.

La ieşirea din sediul DNA, el a declarat că a fost audiat în calitate de martor, fiind chemat ca urmare a unei sesizări penale făcute de Viorel Cataramă, care contestă decizia de excludere din PNL.

“Contestă decizia de excludere şi decizia Consiliului Naţional (al PNL din 11 martie – n.r.). (A fost exclus – n.r.) pentru că patru luni de zile a atacat sistematic conducerea partidului, pe mine personal, decizii ale partidului. Am şi prezentat la data respectivă motivele”, a explicat Orban.

El a spus că i se pare “curios” să fie chemat al DNA ca urmare a sesizărilor făcute de un om care susţine că este membru al PNL. “Noi, când am depus sesizările la Parchet, am depus împotriva unor abuzuri grave făcute de PSD, de preşedinţii PSD, de premierii PSD. De altfel, domnul Cataramă – unul dintre atacurile domnului Cataramă a fost tocmai cel legat de faptul că am depus sesizare penală împotriva lui Dragnea şi a lui Dăncilă. (…) Nu văd absolut niciun motiv pentru depunerea unei sesizări. Dar, nu am niciun motiv de îngrijorare”, a susţinut liderul PNL.

Ludovic Orban l-a acuzat pe Cataramă că acţionează ca un “agent al PSD în PNL”.

“Faptul că sunt aici este rezultatul unei sesizări. În ceea ce priveşte motivul josnic prin care domnul Cataramă înţelege să facă politică, prefer să nu comentez. Cred că orice om care în PNL mai avea un dubiu legat de justeţea deciziei de excludere nu mai are nici un dubiu, pentru că domnul Cataramă acţionează ca un agent al PSD în PNL, nicidecum ca un reprezentant al PNL”, a afirmat Orban.

În luna iulie, Biroul Executiv al PNL a decis excluderea din partid a lui Viorel Cataramă pentru “atacurile la adresa PNL”.

Ulterior, Cataramă a declarat că decizia a fost luată cu încălcarea prevederilor statutare.

“Este o decizie care este luată cu încălcarea prevederilor statutare. Eu nu am fost convocat la această şedinţă, nu am ştiut de acest lucru. Nu este de competenţa Biroului Executiv să mă sancţioneze. Sunt mai multe lucruri. În momentul în care voi afla, voi vedea cum voi acţiona”, afirma Cataramă, la acea dată.

În luna august, Orban susţinea că decizia de a-l exclude din partid pe prim-vicepreşedintele Organizaţiei PNL Sector 2 Viorel Cataramă a avut la bază “delictul de opinie”, arătând că este problema acestuia dacă depune plângere penală.

“E problema lui. Delictul de opinie este pedepsit conform statutului atunci când un membru nu respectă deciziile, atacă sistematic deciziile partidului, preşedintele partidului. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar da liber la înjuratul preşedintelui partidului? (…) Nimeni nu este împiedicat să se exprime în cadrul partidului, partidul este deschis dezbaterilor, orice membru poate să exprime orice fel de opinie”, spunea Orban. AGERPRES

comments

comments