full screen background image

IPS Pimen: „O familie bărbat-bărbat înseamnă un atentat la viaţa lumii, pentru că noi ne înmulţim prin legătura dintre un bărbat şi o femeie”

Comitetul judeţean pentru referendumul de modificare a Constituţiei din 6-7 octombrie 2018 a organizat o masă rotundă în Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean.

Au fost reprezentanţi ai tuturor instituţiilor care au legătură cu modificarea Constituţiei, ai unităţilor şcolare, Universităţii „Ştefan cel Mare”, primăriilor, bisericilor, cultelor religioase, ai partidelor politice, cât şi persoane implicate în viaţa civică.

Dr. Valeriu Gavrilovici, preşedintele Comitetului a spus că dezbaterea vizează „probleme fierbinţi pe agenda zilei în România, legate de susţinerea familiei tradiţionale, intruziunea ideologiei de gen în educaţia şcolară şi apărarea valorilor democratice fundamentale”.

Gavrilovici a ţinut să precizeze că referendumul de modificare a Constituţiei din 6-7 octombrie este rezultatul unei iniţiative cetăţeneşti, şi nu a unui partid.

La origine a fost un comitet de peste 15 oameni, constituit în 2015, şi care a parcurs toate etapele legale, faţă de cele 500.000 de semnături necesare pentru organizarea referendumul, până în mai 2016 adunându-se 3 milioane.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a precizat că, în calitate de creştin, dar şi de primar, îşi doreşte să se meargă cu referendumul până la capăt, deoarece legislaţia românească are ambiguităţi.

Edilul-şef a menţionat că deja a avut discuţii cu factorii responsabili din Primărie, în vederea organizării secţiilor de votare.

„Fac apel la suceveni că, pe data de 6 şi 7 octombrie, să se prezinte la acest referendum, şi să voteze . Eu sunt optimist că, astfel, vom proteja copiii noştri, familia şi valorile tradiţionale”, a spus Lungu.

Înalt Prea Sfinţia Sa Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a evidenţiat că în Codul civil se vorbeşte de viaţa de familie în legătură cu un bărbat şi o femeie, iar în Constituţie se legiferează comuniunea între soţi, deşi statutul de soţi îl au doar persoanele căsătorite.

„Înainte a fi căsătoriţi civil, nu se poate numi nici soţ şi nici soţie. Dar, omul, cu credinţă în Dumnezeu, vede tot ce înseamnă valoare. Dumnezeu l-a făcut pe bărbat şi i-a dat soţie, că să nu fie singur. Este vorba despre comuniune sufletească, comuniune socială soţ-soţie, pentru dăinuirea neamului omenesc. Persoanele care solicită în mod absurd protecţia legii, ca să formeze o familie bărbat-bărbat, înseamnă un atentat la viaţa unui stat, la viaţa lumii, pentru că noi ne înmulţim prin legătura dintre un bărbat şi o femeie”, a subliniat IPS Pimen.

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, a spus că este nevoie de clarificare în Constituţie: “Salut această iniţiativă şi cred că trebuie lămurită, pentru că, de o bună bucată de vreme, în România sunt astfel de discuţii pe scena publică, iar consultarea populară este un drept câştigat. Trebuie să ne pronunţăm, iar minoritatea să se supună majorităţii”.

comments

comments