full screen background image

Dimineți Animate de… inteligență emoțională!

Toată lumea știe ce înseamnă să fii inteligent. În câteva cuvinte, este capacitatea de a face conexiuni între informațiile înmagazinate în memorie, de a le ordona eficient. Aceasta are de-a face cu rațiunea, cu mintea clară și cu notele mari de la școală. Dar cum ne explicăm faptul că premiantul clasei nu a ajuns nici măcar director, iar colegul care poate avea note mici sau medii, dar care era simpatic, are ditama lanțul de firme de succes? Ce a făcut? Nimic, doar a avut un grad de inteligență emoțională mai mare.

Alături de matinalii Andrada și Călin, a fost Raluca Tuchlei, proaspăt întoarsă de la un curs Erasmus Plus, pe tema inteligenței emoționale.

Inteligența emoțională este cea care ne face să știm cum să ne gestionăm emoțiile și cum să comunicăm eficient cu cei din jurul nostru, în așa fel încât să ne îndeplinim scopurile. Evident, este important și să fii inteligent ca să ai succes pntru că asta ne va ajuta să ne identificăm scopurile.

Inteligența emoțională este formată din 4 elemente: înțelegerea mai bună a propriilor emoții, gestionarea eficientă a propriilor emoții și creștere semnificativă a calității vieții, înțelegerea mai bună a celor din jur și o conviețuire cu un grad de confort ridicat și crearea de relații mai bune la toate nivelele cu cei din jur și creșterea productivității și a imaginii personale.

Ascultați mai jos interviul din cadrul emisiunii ”Dimineți Animate”!

 

 

comments

comments