full screen background image

Senatorul Cadariu solicită demiterea Ministrului Transporturilor

Senatorul PNL de Suceava, Constantin-Daniel Cadariu, solicită demiterea Ministrului Transporturilor, Lucian Șova.

“Au fost refuzați bani europeni pentru Autostrada Montană Iași – Tg Neamț – Tg Mureș. Este un dezastru. S-a umplut paharul.

Dezastrul a fost confirmat în aceste zile chiar de comisarul european pentru politica regională Corina Crețu. Comisarul european a dezvăluit strategia falimentară a Guvernului privind infrastructura, şi că, în acest moment, există un singur proiect de infrastructură mare depus spre finanțare.

Se impune un lucru de bun simț, demiterea Ministrului Transporturilor”, spune Cadariu.

Parlamentarul sucevean aminteşte și “modul incalificabil și inadmisibil” în care au fost tratate proiectele de infrastructură din județul Suceava, din Regiunea de Nord-Est și din toată Moldova: centura Sucevei și centura Rădăuțiului, DN 18 Iacobeni – Borșa, DN 2 pe tronsonul Siret-Suceava-Roman și multe altele.

“Domnul Ministru s-a „remarcat” pe perioada întregului mandat doar prin declarații năucitoare, cum ar fi cea în care spune că dacă o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari și multinaționalele vor pleca către alte zone fără autostrăzi, sau că vom putea circula pe centură „când va fi gata”, „se va circula pe autostrăzile ce vor fi recepționate” și s-a „jucat” cu carioca făcând autostrăzi, pe hârtie.

După ce în 2017 s-a tăiat 47% din bugetul Ministerului Transporturilor, acum se refuză bani europeni. Inadmisibil!

Comisarul european declara zilele trecute că a făcut de mai multe ori apel la Guvernul României să depună proiecte de infrastructură spre finanțare și că infrastructura de transport e marea problemă. Deocamdată se cheltuie bani pe proiecte fazate, restante din exercițiul financiar anterior, dar începând din 2019 va exista riscul de a pierde bani dacă nu se vor genera cereri de plată şi, de asemenea, facturi pentru a plăti mari proiecte de infrastructură.

Nimeni nu obligă România cu privire la ce proiecte să fie finanțate cu bani europeni. Depinde doar de cei care concep proiectele cum se folosesc acești bani.

Este cât se poate de clar. Pentru acest dezastru, cei responsabili trebuie să plece. Ca minimă măsură se impune demiterea Ministrului Transporturilor.

Până la această dată Guvernul a fost surd la apelurile făcute de parlamentarii din zonă, la strigătul societății civile, a ignorat și obstrucționat mitingurile organizate pentru a se atrage atenția supra acestui dezastru. Este deja prea mult.

Se impune o minimă și decentă recunoaștere a incompetenței, a unei politici falimentare cu consecințe antiromânești – demisia sau demiterea”, închei Cadariu.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza