full screen background image

DIICOT susţine că sesizarea privind protestul din 10 august a fost depusă de Jandarmerie

DIICOT susţine că sesizarea privind evenimentele petrecute la protestul din seara de 10 august a fost depusă de Jandarmeria Română.

Biroul de presă al DIICOT a transmis miercuri AGERPRES că Jandarmeria este cea care a depus o sesizare pe art. 397, alin. 2 Cod penal, în legătură cu evenimentele din 10 august, şi nu ministrul de Interne, Carmen Dan.

Art. 397 – Acţiuni împotriva ordinii constituţionale – stipulează la alin. (2): “Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

Marţi, ministrul Carmen Dan a anunţat că a depus la DIICOT “o acţiune” prin care expune evenimentele petrecute la protestul din seara de 10 august şi a cerut Parchetului să facă toate verificările necesare în acest caz.

Carmen Dan a spus că nu are informaţii că protestul ar fi fost finanţat din străinătate, însă a văzut filmele prezentate în mass-media.

“Am putut vedea cu toţii şi am urmărit şi eu aseară nişte filmuleţe. Cred că sunt aspecte care reies şi din acele înregistrări şi cred eu că instituţiile statului se pot apleca şi pentru a verifica şi aceste situaţii. În plus, am depus la DIICOT o acţiune prin care expunem toată înlănţuirea de evenimente şi fapte, particularităţile acestei acţiuni de protest şi am adresat Parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziţia organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care le consideră necesare”, a declarat ministrul, după ce a participat la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva sa de PNL. AGERPRES

comments

comments