full screen background image

Acţiune desfăşurată de poliţişti pentru prevenirea delictelor silvice

În perioada 4 – 11 septembrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava, au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 44 de controale, în urma cărora s-au aplicat 138 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.680 de lei.

A fost confiscată, în vederea stabilirii provenienţei, cantitatea de 19,97 mc de material lemnos, în valoare de 3.996 de lei, din care faptic 15,65 mc şi valoric 4,32 mc.

La acţiune au participat 76 de lucrători, din care 70 de polițiști, 4 specialiști ai Gărzii Forestiere și 2 ai Direcției Silvice.

Pe 7 septembrie, în jurul orei 21.00, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ 176C, din comuna Brodina, autoutilitara condusă de un localnic, de 29 de ani, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 13,13 mc. lemn rotund de esență rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos, în valoare de 2.153 de lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Brodina, iar autoutilitara fost indisponibilizată.

În data de 8 septembrie, la ora 11.47, Secția 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată, prin „S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că trei persoane necunoscute au tăiat și sustras material lemnos de pe terenul unui bărbat din comuna Horodnic de Sus.
Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat abandonat, pe drumul comunal din zona Hardic, un autoturism încărcat în partea din spate cu materialul lemnos.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autorii faptei au fost identificați ca fiind trei bărbați din comuna Horodnic de Sus, care au tăiat și sustras 3 arbori, doi arbori din specia plop și unul din special răchită, lemnul rezultat fiind recuperat și lăsat în custodia victimei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere ilegală de arbori” și “furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza