full screen background image

Brăila: Incendiu la ferma de porci din Tichileşti, afectată de pesta porcină africană

Un incendiu puternic a izbucnit, luni dimineaţă, la o fermă din localitatea Tichileşti, afectată de virusul pestei porcine africane, 1.700 de porci murind prin ardere sau asfixiere, potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian.

Un paznic al societăţii a anunţat, la 112, că la acoperişul fermei a izbucnit un incendiu, iar la faţa locului s-au deplasat echipele de intervenţii ale ISU Brăila cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, focul fiind lichidat într-o oră şi jumătate.

În hala în care s-a manifestat incendiul se aflau aproximativ 2.300 de porci, din care 600 au fost salvaţi, iar 1.700 au murit prin ardere sau asfixiere.

De asemenea, au ars aproximativ 400 metri pătraţi de acoperiş, iar ISU Brăila a demarat o anchetă pentru a afla cauzele care au dus la producerea incendiului.

Ferma în care s-a produs incendiul aparţine societăţii Romsoci, care, înainte de confirmarea virusului pestei porcine africane, avea 35.000 de porci. AGERPRES

comments

comments