full screen background image

Primul astronaut care demisionează din NASA în ultimii 50 de ani.

Robb Kulin, în vârstă de 35 de ani, un fost inginer la compania lui Elon Musk, SpaceX, și unul dintre puținii ce au fost selectați dintre 18.000 de mii de candidați pentru a se antrena la NASA, a părăsit programul de pregătire. Acesta a devenit astfel primul candidat din 1968 până în prezent care a abandonat pregătirea.

Cei de la NASA au spus că Kulin a părăsit programul din “motive subiective”. Un purtător de cuvânt pentru NASA a declarat că nu au de gând să-l înlocuiască, lăsând 11 candidați în grupa formată în 2017.

Kulin, originar din Alaska, a absolvit cursurile Universității din Denver, fiind specializat în domeniul ingineriei mecanice, are un master în știință și un doctorat în inginerie, la Universitatea din California.

Această grupă e posibil să constituie echipa de astronauți intitulată „Țestoasele”, care ar putea să se afle la cârma viitoarei misiuni cu oameni la bord a agenției spre lună.

Anul acesta, o echipă de oameni de știință a agenției a confirmat că există apă înghețată în cele mai întunecoase și reci părți ale polurilor lunii. Cercetătorii cred că dacă se află destulă gheață la suprafața lunii -la cel mult câțiva milimetri de sol- apa ar putea fi o resursă ușor accesibilă în timpul expedițiilor.

comments

comments